EventsOlaylar
Loader

Find Us

InstagramFlipboardLinkedinTelegram
Apple storeGoogle Play store
REKLAM

Bağırsakları alkol üreten sürücü, 'alkollü araç kullanmaktan' beraat etti

Alkollü içeceklerden bira Belçika'da çok üretilen ve tüketilen içkilerin başında geliyor
Alkollü içeceklerden bira Belçika'da çok üretilen ve tüketilen içkilerin başında geliyor © Virginia Mayo/Copyright 2020 The AP. All rights reserved.
© Virginia Mayo/Copyright 2020 The AP. All rights reserved.
By Euronews
Haberi paylaşınYorumlar
Haberi paylaşınClose Button

Belçika'da bağırsakları alkol üreten sürücü önce ceza aldı, daha sonra bağırsaklarının alkol ürettiği anlaşılınca beraat etti

REKLAM

Belçika'da vücudun alkol üretmesine neden olan bağırsak florasında nadir görülen bir sağlık sorunu bulunan bir kişi alkollü araç kullanma suçuyla yargılandığı davada beraat etti.

Müvekkili adına açıklama yapan avukatı Anse Ghesquiere, hastalığın Sarhoş Hasta Sendromu olarak da bilinen Bağırsak Fermentasyon Sendromu olduğunu ve müvekkilinin bir başka "talihsiz tesadüf" olarak bira fabrikasında çalıştığını belirtti.

Belçikalı sürücünün bu hastalığı taşıdığı bilgisi, üç doktor tarafından doğrulandı.

Belçika'nın Bruges kentinde bir trafik kontrolü sırasında kanında yüksek oranda alkol tespit edilen sürücünün ehliyetine el konmuş ve alkollü araç kullanmaktan dolayı hakkında dava açılmıştı.

Belçika'daki AZ Sint-Lucas hastanesinde klinik biyolog olarak görev yapan Lisa Florin, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada bu hastalığa sahip kişilerin vücutlarının alkollü içeceklerdekiyle aynı türde alkol ürettiğini ancak genellikle bu maddenin etkilerini daha az hissettiklerini açıkladı.

Florin, insanların ABS ile doğmadıklarını, ancak bağırsakla ilgili başka bir rahatsızlıktan muzdarip olduklarında bu hastalığa yakalanabileceklerini belirtti.

Araştırmalara göre sendromlu bir kişi karbonhidrat aldığında, sindirim sistemindeki mantarlar bunu etanole dönüştürüyor. 

Bu süreç, alkol tüketimi olmaksızın sarhoşluğun tüm normal etkilerini doğuruyor.

Haberi paylaşınYorumlar

Bu haberler de ilginizi çekebilir

ABD ve Avrupa'da alkolün yol açtığı ölümler artıyor

Yeni Zelanda: Alkollü şekilde kaza yaptığı ortaya çıkan adalet bakanı istifa etti

Alkol, e-sigara, esrar: Gençler arasında madde kullanımı artıyor; riskler nasıl azaltılır?