EventsOlaylar
Loader

Find Us

InstagramFlipboardLinkedinTelegram
Apple storeGoogle Play store
REKLAM

Londra'da Süvari Birliği'nden kaçan atlar 4 kişiyi yaraladı, kentte kaosa neden oldu

Süvari Birliği'nden kaçan atlar Londra sokaklarında başıboş koşarak trafiği aksattı, kent sakinlerini şaşkınlığa uğrattı
Süvari Birliği'nden kaçan atlar Londra sokaklarında başıboş koşarak trafiği aksattı, kent sakinlerini şaşkınlığa uğrattı © Jordan Pettitt/PA
© Jordan Pettitt/PA
By Euronews
Haberi paylaşınYorumlar
Haberi paylaşınClose Button

Yetkililer kentte dört nala koşan atların hepsinin kısa bir süre sonra yakalandığını ve tıbbi testlerden geçirildiğini söyledi.

REKLAM

Kral 3. Charles'ın ikametgahı Buckingham Sarayı'nın yakınlarında yapılan rutin tatbikat sırasında firar eden süvari atları kentte kısa sürelik kaosa neden oldu. Şehrin merkezinde başıboş koşarak en az dört kişiyi yaralayan atlar sabah trafiğinin yoğun olduğu saatlerde araçlarla çarpıştı. Atlardan en az ikisinin de yaralandığı bildirildi.

İngiliz medyasının aktardığına göre, Buckingham Sarayı'nın hemen batısındaki Belgravia'da egzersiz yapan Hanedan Süvari Birliği'ne bağlı yedi at, yakındaki inşaattan çıkan gürültüden ürkünce kaçarak kaosa neden oldu.

Binicilerini üstlerinden atan atlar Londra'nın merkezindeki ana yollarda dört nala koşarak araçlara çarptı ve işe giden yolcuları şaşkına çevirdi. 

Süvari Birliği'nden kaçan atlardan biri kent sokaklarında başıboş koşarken yayaları ve sürücüleri şaşkınlığa uğrattı
Süvari Birliği'nden kaçan atlardan biri kent sokaklarında başıboş koşarken yayaları ve sürücüleri şaşkınlığa uğrattıJordan Pettitt/PA

Londra Ambulans Servisi, atların sabah 8:30 sularında kaçmasından dakikalar sonra üç ayrı kazaya neden olduğunu ve bu kazalarda dört kişinin tedavi edildiğini açıkladı.

Sosyal medyada yaygın olarak paylaşılan fotoğraf ve videolarda birisi göğsünden ayaklarına kadar kana bulanan iki atın Londra'nın tarihi finans merkezi ile yoğun West End tiyatro bölgesi arasındaki Aldwych'te hızla koştuğu görüldü. 

Aldwych yakınlarında dört nala kaçan atlardan biri kan içinde kent sokaklarında koşmaya devam etti
Aldwych yakınlarında dört nala kaçan atlardan biri kan içinde kent sokaklarında koşmaya devam ettiJordan Pettitt/PA

Başka bir atın da turistleri gezdiren otobüslerden birine çarptığı öğrenildi. Buckingham Sarayı yakınlarında bekleyen bir taksinin camının ürkmüş bir at tarafından kırıldığı, kapısının ise tekme darbeleri sonucu ezildiği görülürken, park halindeki çift katlı bir tur otobüsünün de ön camı hasar gördü.

Londra polisi, atlardan ikisinin daha sonra Londra'nın merkezinin yaklaşık 6 kilometre doğusundaki Limehouse'da kontrol altına alındığını bildirdi.

Bir ordu sözcüsü "Tüm atlar şu anda kurtarıldı ve kampa geri döndü. Bazı personel ve atlar yaralandı ve gerekli tıbbi müdahaleyi görüyorlar." şeklinde bilgi verdi.

Bir görgü tanığı, atlardan birinin başından yaralandığına şahit olduğunu aktardı.

Haberi paylaşınYorumlar

Bu haberler de ilginizi çekebilir

İnsanlar yaşlılığın eskiye göre daha geç başladığını düşünüyor | Araştırma

Güney Kore'de 76 kediyi katleden genç 14 ay hapis cezasına çarptırıldı

Milano neden gece yarısından sonra dondurma ve pizza satışını yasaklamaya hazırlanıyor?