Katar: sporu ulusun önemli bir unsuru olarak teşvik ediyor

Katar: sporu ulusun önemli bir unsuru olarak teşvik ediyor
© euronews
© euronews
By Euronews
Haberi paylaşın
Haberi paylaşınClose Button
Aşağıda yerleştirilen video haber linkini kopyalayın/yapıştırınCopy to clipboardCopied

Spor, Katar'ın 2030 Ulusal vizyonunun kilit unsurlarından biridir. Ulusal Spor Günü'ne ek olarak ülke, bokstan eskrime kadar çok çeşitli spor dallarını geliştirme konusunda çok isteklidir.

REKLAM

Qatar 365 ekibi bu bölümde Katar'ın, vatandaşlarının ve sakinlerinin rekabetçi ruhunu nasıl harekete geçirdiğini inceliyor. Spor, ülkenin 2030 Ulusal Vizyonunun önemli bir unsurunu oluşturuyor. Katar, vatandaşları ve sakinleri arasında fiziksel aktivite kültürünün temellerini atmak amacıyla sporla ilgili "Ulusal Spor Günü" resmî tatilini ilan etti. Aadel Haleem, bu özel günde ülke çapında sunulan etkinliklerden bazılarına göz atmaya gitti.

Laila Humairah, Katar'ın ilk profesyonel kadın boksörü ile bir araya geldi. Afaf Alqorane, bir öncü olarak nitelendirilmek konusunda neler hissettiğini ve sporun kadınlar için nasıl etkili bir güçlendirme aracı olduğunu anlattı. Afaf, boks dünyasında tanınmak için engelleri yıkarak günümüzde Katar Boks Millî Takımı'nın bir üyesi oldu. Afaf, gelecek neslin önünü açtı ve Katar'da kadınlara özel bir boks salonu açtı.

Paris Olimpiyat Oyunları'na sadece birkaç ay kala Laila, eskrim yapmayı denedi ve bu Olimpik sporun Katar'da popülaritesinin arttığını gördü. Aralarında Avrupa ve Dünya Şampiyonu Yannick Borel'in de bulunduğu birçok yüksek profilli eskrimci bu yılın başlarında Doha Grand Prix'sine katılmak üzere şehre geldi. Sporcu, bize Olimpiyat altınına ulaşmak için neler gerektiği konusunda ipuçları verdi. Laila ayrıca sekiz yaşından küçük çocukların işin püf noktalarını ve en önemlisi eskrimle alakalı sportmenlik değerlerini öğrendikleri Eskrim Akademisi'nde bir eğitim seansına katıldı.

Haberi paylaşın